Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Πώς επουλώνεται ένα τραύμα;

MEΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ






2. Βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α προάγει τη σύνθεση του κολλαγόνου και τη διαφοροποίηση των ινοβλαστών, καθώς επίσης κρατάει υπό έλεγχο και τα επίπεδα της λοίμωξης. Αναζητήστε την σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, σε εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και στο συκώτι.

3. Βιταμίνη Κ
Συμβάλλει στην πήξη του αίματος που αποτελεί την πρώτη φάση της επούλωσης των πληγών. Η βιταμίνη Κ μαζί με το ασβέστιο παράγει θρομβίνη, έναν πρωτογενή παράγοντα για την πήξη του αίματος στο σώμα.
Θα την βρείτε και αυτή στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στο κουνουπίδι, στο λάχανο, στο μπρόκολο, στα λαχανάκια Βρυξελλών, στα σταφύλια, στο αβοκάντο και στα ακτινίδια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: